Solar TermoAir

Click here to edit subtitle

SOLARNA SUŠARA
TermoAir

Šta je "TermoAir Solarna sušara"?

Solarna tehnologija nove generacije, koja suši skoro sve namirnice za ljudsku upotrebu potpuno čistim i zdravim postupkom.

Znači da sa ovom tehnologijom kupac osušenih proizvoda dobija garantovan kvalitet zdrave hrane i direktni uvid u ceo proces sušenja.

Ova ekološka sušara, koja koristi sunčevu energiju, je jedinstven proizvod u potpunosti napravljen u Srbiji. Projektovana je za sušenje voća, povrća, začinskog bilja, čajeva, pečuraka, ribe, mesa.

 

Sušara je mobilna, sa četiri nezavisna dela koji se na mestu odabranom za sušenje sastavljaju. Proces sušenja kontroliše se preko dva ventilatora, čiji upareni rad omogućava protok vazduha od 100m3/h.


Sistem kontrole omogućava podešavanja različitih načina sušenja. Svi delovi sušare kroz koje prolazi vazduh, napravljeni su od aluminijuma.


Ova EKOLOŠKA SUŠARA koristi dnevnu sunčevu energiju, koju upija solarni kolektor, kao primarni izvor energije za sušenje. Kada se želi da proces sušenja traje kontinuirano opciono postoji mogućnost ugradnje električnog grejača.

''TermoAir Solarna sušara'' je mobilna i lako se premešta, tako da se može transportovati sa mesta na mesto gde se ubiraju materije za sušenje. Transportni troškovi su time manji i sušenjem na licu mesta se dobija bolji kvalitet proizvoda.


TEHNIčKE KARAKTERISTIKE „TermoAir Solarne sušare“

 

 1. spoljne dimenzije: 1,2 m x 0,9 m x 2,1 m
 2. dimenzije TermoAir Solarnog panela za topli vazduh: 1,05m x 2,05m x 0,11m
 3. težina prazne sušare: 75 kg
 4. zapremina komore: 0,9 m3
 5. površina polica: 0,88 m2
 6. broj polica: 12, ukupna površina: 10,56 m2
 7. snaga solarnog panela: do 1,72 kW
 8. apsorbciona površina: 2,0 m2
 9. napajanje iz akumulatora 12V
 10. napajanje iz mreže 220V AC/12V DC
 11. cirkulacioni ventilatori 2x 44m3/h

 

ZAŠTO TermoAir Solarne sušare?


Sa TermoAir solarnom sušarom, možete na jednostavan način da pripremite hranu za dugotrajno čuvanje, a da ona sačuva sve svoje karakteristike do trenutka upotrebe!

Jedite lokalne proizvode u bilo koje doba godine i jedite zdravije čuvajući sve korisne sastojke vaše omiljene sezonske hrane, baštenskog povrća, voća, i bilja.

Izvanredan kvalitet sušenih proizvoda

Nezamenljiva je kada se radi o sušenju organski uzgajanih proizvoda, lekovitog bilja, začinskog bilja, pečuraka i voća visokog kvaliteta.